Bunnybin Casino

Wat is de volatiliteit van een slot, welke is winstgevender?

Het kenmerk waar we mee te maken hebben ligt vast en varieert nooit. Door veel of weinig op een machine te spelen, is het niet mogelijk de frequentie waarmee zij prijzen geeft te veranderen. De volatiliteit reageert op een formule die rekening houdt met de hoogste en de laagste prijs die wordt toegekend.

Op dit punt gaan we de mythe ontkrachten dat online gokkasten “hot” kunnen zijn: als ik veel op een gokkast speel en hij betaalt niet uit, dan is hij “aan het opwarmen” en zal hij binnenkort een grote prijs uitbetalen. Als u een gokker bent, weet u dat dit niet waar is en dat het een vergissing is uw speelstrategie op deze vooronderstelling te baseren. Wat nuttig is, is het analyseren van eigenschappen zoals volatiliteit in de machines waarop u van plan bent te spelen.

Mythes over de volatiliteit van een slot

Bij het kiezen van een slot zijn er veel factoren om rekening mee te houden: de graphics, de minimum en maximum inzet, het aantal rollen, of het gratis spins biedt, de RTP (Return To Player) en natuurlijk de volatiliteit van de slot. Deze laatste twee worden het meest geraadpleegd bij de keuze, omdat zij van invloed zijn op de zak van de speler.

Als je de wereld van de online gokkasten al kent, ben je deze term waarschijnlijk al tegengekomen. Volatiliteit is de eigenschap van slots die de frequentie en de hoogte van de prijzen die ze uitdelen bepaalt. Bovendien houdt dit onderscheidende kenmerk rechtstreeks verband met het risico dat u wilt nemen tegenover de mogelijkheid om een prijs te ontvangen.

Hoe de volatiliteit van een slot berekenen

In tegenstelling tot wat je misschien hebt gelezen, is er geen exact aantal spins voor een machine om een winst op te leveren. Het algoritme dat het spel programmeert is willekeurig en volatiliteit speelt een rol in de frequentie van de winsten, maar het is geenszins een exacte waarde. Om de volatiliteit van een slot te berekenen, moeten we rekening houden met het bedrag van de grootste prijs die kan worden uitgekeerd met de uitlijning van een figuur en ook met de kleinste. De deling tussen die twee levert een getal op en hoe hoger dat getal, hoe hoger de volatiliteit. Deze bedragen zijn te vinden in de uitbetalingstabel van de gokkast die op het scherm van de gokkast staat of in de spelregels.

Soorten volatiliteit

Er zijn 3 soorten volatiliteit waaronder alle machines te vinden zijn. Met andere woorden, een gokkastspel kan niet tegelijkertijd een hoge en een lage volatiliteit hebben. Daarom is het belangrijk dat u deze soorten goed van elkaar onderscheidt en weet hoe u de gokkast moet indelen die u het leukst vindt, omdat dit rechtstreeks van invloed is op uw winkansen.

Lage volatiliteit:

Gokkasten die tot deze groep behoren, staan erom bekend meer prijzen uit te reiken dan andere. Dit kan zeer aantrekkelijk zijn, maar de prijzen zullen nooit erg groot zijn. Gokkasten met een lage volatiliteit zijn ideaal voor wie met weinig risico wil spelen. Ze stellen u in staat om het spel in een rustig tempo te doorlopen, zodat u alle opties en functionaliteiten van het slot leert kennen.

Middelmatige volatiliteit:

Binnen deze categorie vallen de meeste slots. De frequentie van de prijzen is iets lager dan die welke we zojuist hebben uitgelegd, maar de beloningen zullen beter zijn. Bovendien zijn het slots die een groter risico voor de speler inhouden, aangezien hij een groter aantal spins en van een groter bedrag moet uitvoeren.

Hoge volatiliteit:

Als je dit punt hebt bereikt, zul je hebben afgeleid dat hoge volatiliteit slots de expert niveau slots zijn. Zij reiken zeer zelden prijzen uit, maar deze zijn meestal zeer hoog. Daarom houden zij veel meer risico's in dan de vorige twee categorieën. Aan de positieve kant is het meest aantrekkelijke aspect van dit soort slots de thrill-factor, omdat ze op elk moment een grote prijs kunnen uitbetalen.